Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΝΑΙ» ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Χαιρετίζουν μια «νέα Δημοκρατία»

Το «ναι» κέρδισε με 62% των ψήφων, έναντι 37% που συγκέντρωσε το «όχι».


Μία «νέα Δημοκρατία» χαιρετίζουν οι Ιρλανδοί πολίτες, οι οποίοι ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και υποστηρικτές του «ναι» συνέρρευσαν στο κέντρο του Δουβλίνου, σε μία χώρα βαθιά καθολική, για να γιορτάσουν το ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.Κρατώντας σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξο -σύμβολο της διαφορετικότητας  χιλιάδες Ιρλανδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Κάστρο του Δουβλίνου για να παρακολουθήσουν τα επίσημα αποτελέσματα.Οι Ιρλανδοί ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τη νομοθεσία για το γάμο μεταξύ ομοφύλων στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.Το «ναι» κέρδισε με 62% των ψήφων, έναντι 37% που συγκέντρωσε το «όχι».


Η Ιρλανδία γίνεται έτσι η πρώτη χώρα του κόσμου που εγκρίνει με λαϊκή ψήφο τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.


Η συγγραφέας Τζιν Γουέμπστερ που αποκάλυψε πριν από οκτώ χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλη, είπε: «Έπρεπε να ξυπνήσω το πρωί για να δω ότι χιλιάδες άνθρωποι ενέκριναν τα δικαιώματά μου, όταν ούτε κάποιοι άνθρωποι στην οικογένειά μου δεν το έκαναν αυτό».
Δήλωσε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί «ιστορική καμπή» στην πολιτική της Ιρλανδίας, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. 
«Σήμερα ξυπνάμε σε μία νέα Ιρλανδία. Την πραγματική ιρλανδική δημοκρατία που ονειρευόμουν σε όλη μου τη ζωή» πρόσθεσε η ίδια.http://www.tovima.gr/world/

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου