Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Στο πλευρό των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου Πελάγους,  που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υγείας και υποδομών βρίσκονται οι 18 εθελοντές γιατροί που απαρτίζουν την Ομάδα Αιγαίου.
Οι εθελοντές της ομάδας φέτος θα επισκεφτούν συνολικά 10 μικρά και ακριτικά νησιά, στα οποία θα διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Στο φετινό πρόγραμμα της Ομάδας Αιγαίου περιλαμβάνονται οι εξής προορισμοί: Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι και Θύμαινα. Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, θα γίνουν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.
Αυτή τη χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής εθελοντών, που συνοδεύτηκε από ένα ακόμα ρεκόρ. Αυτό των περισσότερων έργων που έχει προσφέρει ποτέ η Ομάδα.
Σε μια εποχή που η πολιτεία μόνο στερεί από τους πολίτες, πόσο μάλλον εκείνων των ακριτικών νησιών, η Ομάδα Αιγαίου απαντά και πάλι με προσφορά. Αποδεικνύει δε ότι στην Υγεία δεν χωράνε πλαφόν. Μόνο φροντίδα, δύναμη και αγάπη για τον συνάνθρωπο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται.
  • Σίκινος
Πρώτο λιμάνι η Σίκινος, ένα νησί που έχει πραγματικά ανάγκη από στήριξη τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και στις υποδομές. Εκτός από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, τα μέλη της ομάδας πρόσφεραν εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία του ακριτικού νησιού.
  • Κουφονήσια
Οι Κουφονησιώτες τους υποδέχθηκαν με καπνογόνα, ρίψη βεγγαλικών, ρακόμελο και ξεροτήγανα. Ομάδα κοριτσιών με παραδοσιακές στολές τραγούδησαν προς τιμή τους, με την συνοδεία ακορντεόν, στίχους γραμμένους και αφιερωμένους στην Ομάδα Αιγαίου.
Στη συνέχεια, κορίτσια μικρότερης ηλικίας, πρόσφεραν λουλούδια.
Στο νησί εξετάστηκαν συνολικά 107 άτομα, ενώ έγιναν 53 αιματολογικές εξετάσεις.
Η Ομάδα Αιγαίου, δώρισε στο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο του Κουφονησίου πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
  • Αμοργός
Τη ζωή μιας ηλικιωμένης γυναίκας, έσωσαν οι γιατροί στην Αμοργό. Οι εξετάσεις της 86χρονης, σήμαναν συναγερμό στους έμπειρους γιατρούς της ομάδας, που έκριναν αναγκαία τη μεταφορά της, με ελικόπτερο στην Αθήνα.
Στην Αμοργό, η Ομάδα Αιγαίου, πρόσφερε, παιχνίδια και βιβλία στα σχολεία του νησιού, έναν τάπητα γηπέδου 5Χ5, ένα βιολί, φάρμακα, μοκέτες και εγκαινίασε παιδική χαρά.
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/omada-aigaiou-ethelontes-giatroi-ginontai-arogoi-ton-mikron-nision-foto