Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

54ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συνολικά, 150 ταινίες θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Δεκατέσσερις θα είναι οι ταινίες που θα συμμετάσχουν στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, οκτώ οι ελληνικές, ενώ δεκάδες άλλες θα προβληθούν στο πλαίσιο των Ανοιχτών Οριζόντων, των αφιερωμάτων, του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και σε εκείνες του λιμανιού (Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα), οι οποίες ειδικά για τη διοργάνωση παραχωρούνται (χωρίς ενοίκιο), με ειδική ρύθμιση από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης όπου και τυπικά ανήκουν, στο Φεστιβάλ.


Προσανατολισμένο στο ανεξάρτητο σινεμά, το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει φέτος ως εννοιολογικό άξονα την έννοια της «ανατροπής». Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία με τοΜόνο οι εραστές μένουν ζωντανοίτου Τζιμ Τζάρμους, ενώ θα τελειώσει με την προβολή της ταινίας Νεμπράσκα του Αλεξάντερ Πέιν. Και οι δύο δημιουργοί θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη -ο δεύτερος μάλιστα θα είναι φέτος πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής.

Πηγή: in.gr
Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ www.filmfestival.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου