Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ενας στους δυο πολίτες που εξυπηρετείται στο «424», είναι ιδιώτης, καθώς το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, στη Θεσσαλονίκη, έχει τεράστια ανταπόκριση στο κοινό από τότε που άνοιξε τις πόρτες του και σε ασθενείς εκτός του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύουν η μεγάλη προσέλευση που αυξήθηκε κατά 30% από το 2010 και η ζήτηση σε εξωτερικά ιατρεία που συνεπάγεται αναμονές μέχρι και... επτά μηνών. Εντός του 2014, το νοσοκομείο ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και νέες υπηρεσίες, όπως το κέντρο ψυχικής υγείας στις παλιές εγκαταστάσεις του «424», στη Νέα Εγνατία.

Αυξητική τάση

«Το ποσοστό νοσηλείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε σχέση με τους ιδιώτες είναι περίπου 50% προς 50%. Ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετεί το νοσοκομείο μας είναι συνεχώς σε αυξητική τάση. Την τελευταία τετραετία νοσηλεύτηκαν 22.708 πολίτες και εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία 211.848», επισημαίνει στον «ΑτΚ» ο διευθυντής του νοσοκομείου, ταξίαρχος Μιχαήλ Τσελεντάκης. Ο ίδιος θεωρεί ότι η καλή φήμη του ως ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα με επιτυχημένη αποστολή σχετίζεται με την ποιότητα των υπηρεσιών, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στρατιωτικών γιατρών και την υψηλού επιπέδου νοσηλευτική περίθαλψη.

Οχι μόνο για απόστρατους
Η πόρτα του «424» άνοιξε για όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους απόστρατους και τα μέλη οικογενειών του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι δικαίωμα νοσηλείας έχουν οι οικογένειες του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι -που μέχρι πρότινος δεν είχαν- καθώς και οι οικογένειες των εν ενεργεία και εν αποστρατεία πολιτικών υπαλλήλων του ΥΕΘΑ. Επιπλέον, κάθε πολίτης μπορεί να νοσηλευτεί, αρκεί να εγκριθεί η ανάλογη αίτησή του προς το νοσοκομείο.
 Το «424» ανακουφίζει τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, διαθέτοντας τριάντα κρεβάτια και άλλες τέσσερις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ώστε να διακομίζονται, μέσω του ΕΚΑΒ, ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ολες οι κλινικές, τα τμήματα και τα εργαστήρια είναι διαθέσιμα και στους ιδιώτες, ενώ η κύρια σύμβαση είναι με τον ΕΟΠΥΥ.

Ερχονται νέες υπηρεσίες
Μέσα στο 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος με την ενεργοποίηση του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή. Παράλληλα, θα λειτουργήσει το πρώτο εμβολιστικό κέντρο για ανευρύσματα στον εγκέφαλο, σε δημόσιο νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, θα σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα ή στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και η οικονομική αιμορραγία όσων απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Στο υπό ανακαίνιση παλιό «424» θα εγκατασταθεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Οσον αφορά την προμήθεια βαρέος νέου εξοπλισμού, δεν προβλέπεται εντός του έτους. Σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου, ταξίαρχο Μιχαήλ Τσελεντάκη, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος και η ιδιαιτερότητα του νοσοκομείου έγκειται στο ότι διαθέτει συγκεντρωμένο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως μαγνητικό, αξονικό και στεφανιογράφο. Εντυπωσιακό είναι και το σωληνωτό ταχυδρομείο, ένα σύστημα με το οποίο μεταφέρονται βιολογικά υλικά, φάρμακα και έγγραφα με μια κάψουλα, μεταξύ των διάφορων τμημάτων του νοσοκομείου, διευκολύνοντας την ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ τους.
Πηγή: aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου