Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ: ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ




-Ο κάδος υπολογίζεται ότι χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένα σκουπίδια, δηλαδή το περιεχόμενο 45 συμβατικών κάδων.


-Οι βυθιζόμενοι κάδοι διασφαλίζουν την καθαριότητα χωρίς δυσοσμία σε σημεία με παραγωγή μεγάλου όγκου απορριμμάτων, ενώ εμποδίζουν την κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών


Στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί θα εγκατασταθεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρώτος από τους είκοσι βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων του Δήμου Αθηναίων.
Η εγκατάσταση όλων των κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με την kathimerini.gr, ο κάδος μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων, που θα εξυπηρετεί τα δύο νοσοκομεία (Λαϊκό και Παίδων) αλλά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πέριξ της πλατείας, θα βρίσκεται σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το πεζοδρόμιο και το μόνο ορατό σημείο θα είναι η είσοδος – χοάνη για την εναπόθεση των απορριμμάτων.
Η αποκομιδή θα γίνεται μέσω συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας (τηλεματικό), το οποίο θα ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας για την πληρότητα του συμπιεστή.
Παράλληλα θα συλλέγονται γενικά στατιστικά στοιχεία για τα απορρίμματα που συγκεντρώνονται στους κάδους, οι οποίοι επιπλέον διαθέτουν σύστημα συναγερμού.
Οι βυθιζόμενοι κάδοι θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία: στη Λεωφόρο Μεσογείων και Βασ. Σοφίας στον Πύργο Αθηνών, Υμηττού 123-125, Παπαδά και Αντερσεν, Πλατεία Κουμουνδούρου, στα τρία νεκροταφεία της πόλης, Αιγινήτου και Σισίνη, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων και αλλού.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου