Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η ΒΙΡΤΟΥΟΖΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ ΒΑΝΕΣΣΑ ΜΕΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ.

Η σταρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, είναι αδιαμφισβήτητα μια αθλήτρια του σλάλομ που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ταϋλάνδης. Οχι, δεν είναι ότι εντυπωσιάζει με τις αθλητικές της επιδόσεις. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι την γνωρίζει και την θαυμάζει ολόκληρος ο πλανήτης. Οχι για τη δεξιότητά της στο σκι, αλλά για το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο ταλέντο της στο βιολί. Ο λόγος φυσικά για την Βανέσα Μέι.


Η γεννημένη στη Σιγκαπούρη, Βρετανίδα σολίστ, συμμετέχει στους Ολυμπιακούς με τα χρώματα της Ταϋλάνδης, πατρίδα του πατέρα της. Στους πίνακες με τους αθλητές που συμμετέχουν ή ακόμη και αν κερδίσει κάποιο μετάλιο, πάντως, το όνομα Μέι δεν θα ακουστεί. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι η καλλιτέχνιδα-αθλήτρια έχει επιλέξει να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς χρησιμοποιώντας το επώνυμο του πατέρα της, Βάνακορν.
Η 34χρονη Μέι, από το 2010, είχε κάνει γνωστή την επιθυμία της να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον τελευταίο χρόνο προετοιμαζόταν, εντατικά, στο αγαπημένο της σκι. Η επιθυμία της αυτή μπόρεσε και έγινε πραγματικότητα χάρη στη δυνατότητα που δίνει η ΔΟΕ, στις χώρες που δεν έχουν σκιέρ


Η ΔΟΕ επιτρέπει στις χώρες που δεν έχουν σκιέρ, μέσα στους πρώτους 500 της παγκόσμιας κατάταξης, να στείλουν μέχρι δύο σε σλάλομ και γιγαντιαίο σλάλομ, αρκεί βέβαια να έχουν πιάσει τουλάχιστον το κατώτατο όριο, κάτι που η Μέι κατάφερε συγκεντρώνοντας συνολικά 140 βαθμούς, σε αγώνες στη Σλοβενία.
Οπως είναι φυσικό, η Μέι είναι η μεγαλύτερη σταρ στο Σότσι και οι φωτογράφοι δεν σταματούν να την απαθανατζίουν. Οι παρακάτω φωτογραφίες και το βίντεο είναι από τις τελευταίες προπονήσεις της βιρτουόζας του βιολιού, ενώ το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της είναι κλεισμένο για τις 18 Φεβρουαρίου, στο Γιγαντιαίο Σλάλομ.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου