Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

15ΧΡΟΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ 4 ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!



ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ 36 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ:«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Οι μαθητές πραγματοποίησαν εκδρομή με το σχολείο τους στο Λονδίνο. Σήκωσαν 4 σημαίες μπροστά από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ζητώντας παράλληλα, με το σύνθημα «BRING THEM BACK!», την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα τους.   Όπως γράφει τοπικό blog της Κορίνθου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέδωσαν και 36 επιστολές γραμμένες στα Αγγλικά, στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, εξηγώντας και γραπτώς γιατί τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.  
Η κίνηση τους αυτή, τους δημιούργησε και θέμα με την ασφάλεια του Μουσείου, που ζήτησε εξηγήσεις από τους καθηγητές και προς στιγμήν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Οι καθηγητές ήταν έτοιμοι, να ενημερώσουν την ελληνική πρεσβεία αν συνέβαινε κάτι, αλλά τελικά με τις εξηγήσεις που δόθηκαν, μαθητές και καθηγητές συνέχισαν το ταξίδι τους.


 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου