Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ 45.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Στο ρεκόρ Γκίνες το περιστέρι της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Τα πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών έστειλαν σήμερα από το Παναθηναϊκό Στάδιο, περισσότεροι από 45.000 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας, σε μια σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τα μηνύματα μετέφερε σε όλο τον κόσμο ένα γιγαντιαίο λευκό περιστέρι που δημιούργησαν τα παιδιά με τρομερό ζήλο και μεράκι, τοποθετώντας επάνω σε ένα ειδικό υπόστρωμα χιλιάδες λευκά χάρτινα καραβάκια που έφεραν από τα σχολεία τους. Επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ Γκίνες. Στο γιγαντιαίο αυτό «παζλ» το τελευταίο καραβάκι τοποθέτησε ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος. Η πιστοποίηση έγινε από ειδική επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες που ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο στο Καλλιμάρμαρο της ελληνικής σημαίας που κρατούσαν οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Βασίλης Πολύμερος, Εύη Μωραϊτίδου, Δημήτρης Μούγιος και Βάσω Βουγιούκα, ενώ την Ολυμπιακή σημαία μετέφεραν οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Αγγελική Καραπατάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Αϊνδιλή και Γιώργος Χατζηϊωαννίδης.
 Τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό Ύμνο τραγούδησε ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου, με τη συνοδεία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ενώ όλη η εκδήλωση έγινε σε χορογραφία-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.
 Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης: «Τα παιδιά αυτής της χώρας, στέλνουν σήμερα ηχηρό μήνυμα με τις Ολυμπιακές Αξίες. Αυτές τις Αξίες που γεννήθηκαν στη χώρα μας κι εμείς με τη δημιουργία αυτού του τεράστιου περιστεριού μεταλαμπαδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Η φιλία, η αλληλεγγύη και το ευ αγωνίζεσθαι είναι το μήνυμα των Ολυμπιακών Αξιών και αυτό στέλνουμε σήμερα. Ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη στην ΕΘΝΟΑ».
 Η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας του ολυμπιακού ιδεώδους έχει ένα ειδικό χρέος. Αυτές τις αξίες, την ειρήνη, την άμιλλα, τον συναγωνισμό, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη, να τις πραγματώνει κατά προτεραιότητα, αποτελώντας έτσι σταθερά το ζωντανό παράδειγμα αναφοράς σε έναν κόσμο που διψά για νοηματοδότηση.

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι, παρά την περιπέτεια της κρίσης, οι ολυμπιακές αξίες, οι ασφαλείς γνώμονες για την υπέρβαση κάθε δυσκολίας, έχουν ισχυρούς εκφραστές στην χώρα μας, στο πρόσωπο βεβαίως και των αθλητών και αθλητριών μας που τιμούν το εθνόσημο με τις επιδόσεις και το ήθος τους, όπως και των ανθρώπων της ΕΘΝΟΑ, αλλά και των δασκάλων που κάνουν πράξη στα σχολεία το σημαντικό μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας».
Χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου: «Εύχομαι το ταξίδι του περιστεριού να είναι αέναο και να μεταφέρει τις αξίες της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι σε όλο τον κόσμο».
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και αφιλοκερδώς 46 Ολυμπιονίκες της Ελλάδας και οι καλλιτέχνες: Γιώργος Καπουτζίδης, Demy, Κώστας Μαρτάκης, Freaky Fortune & Risky Kidd, Boys & Noise, Vegas, Μελίνα, Shaya.
 Μέγας χορηγός σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝ.Ο.Α. για το 2014, είναι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αργυρός Χορηγός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ΜΕΤΚΑ. Χορηγός στην κατασκευή του λευκού περιστεριού ειρήνης η εταιρεία KOUROS AE και δεκάδες οι εταιρείες που υποστηρίζουν σε είδος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.



Πηγή: gazetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου