Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

NΕΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ BRAILLE

Μία βρετανική εταιρεία δημιούργησε το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο το σύστημα ανάγνωσης Μπράιγ, το οποίο θα διευκολύνει άτομα με προβλήματα όρασης.
Πρόκειται για την εταιρεία OwnFone, η οποία κατασκεύασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης το 2012, ενώ το 2013 είχε δημιουργήσει μία συσκευή για χρήση από παιδιά ηλικία 4 έως 9 ετών.

Τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας είναι το OwnFone Braille, το οποίο βασίζεται στο βασικό σχέδιο των δύο προγενέστερων κινητών τηλεφώνων της εταιρείας και θα κοστίζει περί τις 60 λίρες (περίπου 74 ευρώ).
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μόνο στη βρετανική αγορά, ενώ σχεδιάζεται ένα λανσάρισμα μέσω του Kickstarter για τη διεθνή προώθησή του.
Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του OwnFone Braille είναι αρκετά απλή: οι χρήστες επισκέπτονται το website της εταιρείας, επιλέγουν τα ονόματα επαφών που επιθυμούν να «μεταφραστούν» στη μέθοδο Μπρέιγ και παραγγέλνουν τη συσκευή. Συνολικά, η συσκευή μπορεί να δεχτεί δύο έως τέσσερα πλήκτρα Μπράιγ, τα οποία θα είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιούν κλήσεις προς συγκεκριμένες επαφές.
Με τον τρόπο αυτό μπορούν να προστεθούν προσωποποιημένα πλήκτρα στο εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής, για ειδικές κατηγορίες επαφών, ενώ ειδική παραγγελία μπορεί να γίνει και για το οπίσθιο τμήμα της συσκευής.
Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άτομα που δεν γνωρίζουν ανάγνωση σύμφωνα με το σύστημα Μπράιγ, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Τέτοιες κατηγορίες ατόμων μπορούν να είναι ηλικιωμένοι για τους οποίους τα πλήκτρα μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα.
Όπως τόνισε ο δημιουργός της συσκευής, Tom Sunderland, συσκευές Μπράιγ έχουν δημιουργηθεί και από άλλους κατασκευαστές, ωστόσο το Braille Phone είναι η πρώτη που θα διατεθεί εμπορικά, ενώ ήδη βρίσκεται σε αναμονή για την κατοχύρωση της σχετικής ευρεσιτεχνίας.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου