Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ 2η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΑΝ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ



Πρόκειται για τη δεύτερη παγκόσμια διάκριση της νεαρής μας σκακίστριας, η οποία το 2013 είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στα κορίτσια κάτω των 14.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου, αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ατομικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.
Η Ελληνίδα σκακίστρια ολοκλήρωσε αήττητη το πρωτάθλημα, σημειώνοντας 6 νίκες και 5 ισοπαλίες σε 11 αγώνες (8,5 βαθμούς) και μένοντας μόλις 0,5 βαθμό πίσω από τη Σλοβένα Laura Unuk - με την οποία έφερε ισοπαλία στον 8ο γύρο - που στέφθηκε πρωταθλήτρια.
Ο τίτλος κρίθηκε στο σημερινό τελευταίο γύρο όταν η Unuk νίκησε τελικά την Ιρανή DorsaDerakhshani, ενώ η Τσολακίδου έφερε ισοπαλία με τη Σλοβάκα Veronika Gazikova. Πρόκειται για τη δεύτερη παγκόσμια διάκριση της νεαρής μας σκακίστριας, η οποία το 2013 είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στα κορίτσια κάτω των 14.

 Η Σταυρούλα κατάγεται από την Καβάλα και είναι αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 2000 και έχει ήδη μια σπουδαία πορεία με πολλές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο. Το 2009, ανακηρύχθηκε για πρώτα φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία κορασίδων μέχρι 10 ετών. Τον Ιανουάριο 2012 ήρθε 2η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαριμπόρ  της Σλοβενίας κατέκτησε την 18η θέση στην κατηγορία κορασίδων μέχρι 12 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου