Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ: O KAΠΕΤΑΝΙΟΣ ΞΕΝΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΣΕ 320 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!!!!!!!


Κουβέρτες, ρούχα, πετσέτες, μπουρνούζια και άλλα είδη ρουχισμού μεταφέρθηκαν άμεσα στο λιμάνι, καθώς και είδη διατροφής μακράς διαρκείας, αναψυκτικά και νερά.


Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam με 2.200 χιλιάδες ξένους τουρίστες το οποίο προσέγγισε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη έδωσε σε 320 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που φυλάσσονταν προσωρινά στο λιμάνι, τρόφιμα και ρουχισμό, όπως αναφέρει το lesvosnews, από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία του θέματος. Την σχετική πρωτοβουλία πήρε ο Ολλανδός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου.
Στην αρχή αντικρίζοντας την εικόνα θεώρησε ότι δεν πληρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας αποβίβασης και επιβίβασης των επισκεπτών στο λιμάνι.


Στη συνέχεια, όμως, και αφού διαπίστωσε το θλιβερό θέαμα και τη σοβαρή κατάσταση των μεταναστών οργάνωσε μία πρωτόγνωρη επιχείρηση μεταφοράς ρούχων αλλά και σίτισης για τους μετανάστες.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμβολή του προσωπικού, μεταφέρθηκαν από το πλοίο ρούχα, πετσέτες, μπουρνούζια και είδη διατροφής μακράς διαρκείας ενώ οργανώθηκε και συσσίτιο.

Την πρωτοφανή επιχείρηση στη χώρα μας παρακολουθούσαν και οι 2.200 ξένοι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο, οι οποίοι περιηγήθηκαν σε διάφορους προορισμούς στη Μεσόγειο για λόγους αναψυχής.