Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΔΙΕΣΩΣΕ 230 ΝΑΥΑΓΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣΔιακόσιους τριάντα μετανάστες που κινδύνευαν μεσοπέλαγα στη Μεσόγειο διέσωσε το δεξαμενόπλοιο «Βυζάντιον» της εταιρείας «Tsakos Shipping And Trading Company».

Την περασμένη Παρασκευή το πλοίο, προερχόμενο από Τυνησία, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, με προορισμό την Ελευσίνα, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ελληνικού Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε για περιστατικό έρευνας και διάσωσης από το αντίστοιχο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Ρώμης. 

Άμεσα το «Βυζάντιον» έσπευσε στο σημείο και εντόπισε δύο λέμβους με 230 μετανάστες, τους οποίους περισυνέλεξε και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Augusta της Σικελίας.

Με τον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου, Αχιλλέα Σανούδο, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταφέροντάς του τα θερμά του συγχαρητήρια, στον ίδιο και στο πλήρωμά του.

«Η ενέργειά σας να σπεύσετε στο σημείο και να διασώσετε διακόσιες τριάντα ανθρώπινες ψυχές από τη θάλασσα αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αφοσίωσης στο καθήκον. Αποδεικνύει, παράλληλα, για ακόμη μία φορά, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που διαπνέουν την ελληνική ναυτιλία, επιβεβαιώνοντας τους λόγους που αυτή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5180898/eyshma-barbitsiwth-ston-ploiarxo-ellhnokthtoy-deksamenoploioy-gia-th-diaswsh-230-nayagwn/