Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ GOOGLE


H Μαρία Δημακοπούλου μπορεί να μοιάζει με το μέσο όρο νέων Ελλήνων κοριτσιών, αλλά στην πραγματικότητα, είναι μια ιδιοφυΐα της πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) η Μαρία κατάφερε να λύσει ένα πρόβλημα υπολογιστών που είχαν προβληματίσει τους μηχανικούς υπολογιστών για χρόνια.
Το 2012, κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους η Μαρία Δημακοπούλου, η νεαρή φοιτήτρια της πληροφορικής, εντάχθηκε σε μια διεθνή ομάδα ερευνητών για να συνεργαστεί με την Google, στο Παρίσι.Η επίλυση ενός προβλήματος που είχε ταλανίσει τους μηχανικούς της Google και Intel για πολλά χρόνια, κατάφερε με την ιδιοφυΐα της να τη ξεχωρίσει, και της έδωσε ένα βραβείο και από τις δύο εταιρείες.
Η νεαρής φοιτήτρια έχει δηλώσει ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της οφείλεται σε σπουδές της στο ΕΜΠ. “Είχα πολύ δυνατούς καθηγητές, και όνειρο να διαπρέψω στον διεθνή τομέα.
Η ποιότητα των μαθημάτων και η προσφερόμενη εκπαίδευση ήταν για μένα υψίστης σημασίας σε ό, τι έχω επιτύχει, “είπε.
Η Μαρία έλαβε την  “Anita Borg Memorial” Υποτροφία της Google που προωθεί την αριστεία στην επιστήμη και την τεχνολογία των υπολογιστών.

Μετά την επιτυχία της το 2012, είχε προσκληθεί να μιλήσει σε συνέδριο του CERN, και τον περασμένο χρόνο επισκέφτηκε το Silicon Valley για να συμμετάσχει σε ένα κοινό πρόγραμμα της NASA και της Google, σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και νανο-τεχνολογία. Τον Δεκέμβριο του 2014, θα αρχίσει τις εργασίες της σε συστήματα διαφήμισης της Google στη Νέα Υόρκη. Όπως δήλωσε, δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή της να σπουδάσει στην Ελλάδα.
“Δεν θα άλλαζε τις σπουδές μου με κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Όταν πρωτοήρθα στο Πανεπιστήμιο, μου είχαν πει ότι θα μπορούσα να πάω σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο που ήθελα. Ήταν μια συνειδητή επιλογή να μείνω εδώ και ότι η πορεία της δράσης έχει δικαιωθεί. Είναι ένα εξαιρετικό σχολείο, αν κάποιος έχει την επιθυμία να προχωρήσει “.“Αν δεν είχα παρακολούθησε από κοντά τα μαθήματα του πανεπιστημίου, αν δεν είχα καθηγητές μου να με υποστηρίζουν, δεν θα είχα πετύχει τόσα πολλά. Ένα σημαντικό μέρος του τι έχω κάνει, είναι λόγω των ανθρώπων που με δίδαξαν και με εκπαίδευσαν να κάνω το καλύτερο που μπορώ “.
http://gr.greekreporter.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου