Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ 17 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Μετά από 14 μήνες προσπάθειας η «Κοινωνική Πολυκατοικία» του δήμου Αθηναίων, που από σήμερα θα στεγάζει 17 οικογένειες, άνοιξε τις πόρτες της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για δομή κοινωνικής στήριξης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνική Κατοικία» και αφορά πολυκατοικία στην οδό Μπουμπουλίνας, στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο παραχωρήθηκε για χρήση από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο δήμο Αθηναίων και με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρίας «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», η πολυκατοικία επισκευάστηκε και επιπλώθηκε, προκειμένου να φιλοξενήσει 17 οικογένειες, που βρίσκονται στο φάσμα της επισφαλούς στέγης. Αντιμετωπίζουν, δηλαδή, άμεσο κίνδυνο αστεγίας.

Σημειώνεται  ότι για όσο καιρό οι οικογένειες φιλοξενούνται στην πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας, ο δήμος Αθηναίων δεν θα περιοριστεί στη στέγαση, αλλά θα αναπτύξει πρωτοβουλίες επανένταξης των οικογενειών αυτών στην παραγωγική διαδικασία, ώστε σύντομα να μην έχουν ανάγκη αυτή τη φιλοξενία».

Για την επιλογή των 17 αυτών οικογενειών τηρήθηκαν διεθνή πρότυπα και η αξιολόγηση έγινε από διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Αθηναίων.
Η εγκατάσταση των 17 οικογενειών ξεκινά σήμερα Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου.




Πηγή:www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου