Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΤΡΙΔΥΜΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΖΩΗΣ

Ένα μήνα ζωής συμπληρώνουν τα τρίδυμα γιγαντιαία πάντα, τα οποία γεννήθηκαν τον Ιούλιο στο «Chimelong Safari Park», στην πόλη Γκουανγκτζού της Κίνας.
Το ένα θηλυκό και τα δύο αρσενικά πάντα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, με τις τελευταίες εξετάσεις να δείχνουν ότι η κατάστασή τους είναι καλή. Η γέννηση των τρίδυμων πάντα είχε χαρακτηριστεί ως «θαύμα», καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής του συγκεκριμένου είδους είναι ιδιαίτερα χαμηλός.
Η γέννηση των τρίδυμων πάντα σε ζωολoγικό κήπο της νότιας Κίνας είχε σκορπίσει ενθουσιασμό πριν από ένα μήνα, αφού το συμπαθέστατα ζώα κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Chimelong Safari Park τα προσέχουν ως κόρη οφθαλμού και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα μικροσκοπικά πάντα να υποβάλλονται σε εξετάσεις, με τη συμπλήρωση ενός μήνα ζωής.
Ο ζωολογικός κήπος έχει διοργανώσει ένα διεθνή διαγωνισμό για τα ονόματα που θα τους δοθούν και ο νικητής θα εξασφαλίσει χρηματικό έπαθλο περίπου 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, από τα 49 πάντα που γεννήθηκαν στην Κίνα το περασμένο έτος επέζησαν τα 42, ενώ συνολικά 370 γιγαντιαία πάντα ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και άλλα 1600 βρίσκονται στην άγρια φύση.
Πηγή: naftemporiki.gr, antenna.gr