Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΥΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021!


Η Σύρος του λυρικού θεάτρου, αλλά και του ρεμπέτικου, είναι η πρόταση των Κυκλάδων για να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

 


Στόχος είναι να αγκαλιάσει όλες τις μορφές τέχνης που ομορφαίνουν τη ζωή μας... από τα "βελούδα" του Θεάτρου Απόλλων μέχρι τα σοκάκια της Άνω Σύρου.
Όλα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός
Η κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας μεγαλεπήβολος και συνάμα δύσκολος στόχος. Η υποστήριξη της υποψηφιότητας SYROS – CYCLADES 2021, με κάθε πρόσφορο μέσο, αποτελεί συνειδητή επιλογή για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και για όλους τους Κυκλαδικούς Δήμους που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σήμερα, στο ξεκίνημα αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας, εστιάζουμε στην κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου ν´ αναδείξουμε, να παρουσιάσουμε και να προβάλλουμε όχι μόνο το αναμφίβολα σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό μας απόθεμα, αλλά να πείσουμε, μ’ ένα τρόπο συγκροτημένο και ρεαλιστικό, ότι η τοπική κοινωνία μας είναι έτοιμη να συνταχθεί και να στοιχιστεί στο όνομα του κοινού μας οράματος. Παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη αυτής της προσπάθειας, συμβάλλοντας αφενός στην ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Σημασία για εμάς έχει πρωτίστως η συμμετοχή και η προσπάθεια, αφού ένας τέτοιος στόχος μας ενώνει και μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα και ν’ αγαπήσουμε τον τόπο μας, ώστε να γίνουμε υπερήφανοι πρεσβευτές της Σύρου και των Κυκλάδων.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του FORUM 20.21 – Πολιτιστικό Δίκτυο Κυκλάδων, μέσω της οποίας το τελευταίο διάστημα ωρίμασαν οι συνθήκες της υποψηφιότητάς μας. Καλούμε όλους ανεξαιρέτως του συμπολίτες μας, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, αλλά με πνεύμα συνεργασίας, σύνθεσης και ανιδιοτελούς προσφοράς, να συστρατευτούμε στον κοινό μας στόχο.
Πατήστε στη συνέχεια για να δείτε τη σελίδα στο facebook:
eirinika.gr