Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ: ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ 5.000 ΕΤΩΝ

Την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ηλικίας 5.000 ετών, ανακάλυψαν ερευνητές στην Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ. Όπως αναφέρει η «Independent»,  ο δήμαρχος του Νεβσεχίρ,  Hasan Unver,  χαρακτήρισε τις υπόλοιπες αντίστοιχες πόλεις που έχουν βρεθεί ως «κουζίνες» μπροστά στο μέγεθος της νέας ανακάλυψης.
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergun Turan, δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών. «Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα. Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην «Hurriyet» ο Turan.
Μέχρι την ώρα που ήρθε στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει για τις εργασίες που έκαναν 90 εκατ. λίρες. Ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένης της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.

Το πάνω τμήμα της πόλης έγινε αντιληπτό από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης. Μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα
Η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή, μέχρι σήμερα, ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963, όταν ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/898335/kappadokia-anakalufthike-upogeia-poli-5000-eton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου