Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΟΓΚΟ ΑΠΟ ΒΡΕΦΟΣ 5 ΜΗΝΩΝ! Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΕΡΡΗ ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Μία πολύ λεπτή επέμβαση σε βρέφος 5 μηνών, προχώρησε η χειρουργική ομάδα του Ιασώ Παίδων, αφαιρώντας όγκο σε ευαίσθητη και δύσκολα προσεγγίσιμη περιοχή του εγκεφάλου.
Ειδικότερα, η έμπειρη ιατρική χειρουργική ομάδα του Τμήματος Νευροχειρουργικής και του Τμήματος Πλαστικής Επανορθωτικής και Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ Παίδων, αντιμετώπισε αρχικά την ανάπτυξη υδροκεφαλίας, δηλ. την υπερπαραγωγή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ), με τοποθέτηση εξωτερικής παροχέτευσης στη δεξιά πλάγια κοιλία του εγκεφάλου προκειμένου να προβεί στην αφαίρεση του όγκου του μωρού.
Στη συνέχεια, το μωρό υπεβλήθη σε υπινιακή κρανιοτομία και πεταλεκτομή του πρώτου αυχενικού σπονδύλου. Αφαιρέθηκε δηλαδή το κατώτερο οπίσθιο τμήμα του κρανίου και το οπίσθιο τμήμα του πρώτου αυχενικού σπονδύλου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη υπερπαρεγκεφαλιδική και δια του μυέλινου ιστίου προσπέλαση με τη χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου για την αφαίρεση του όγκου. Η βλάβη προσεγγίστηκε δηλαδή τόσο πάνω όσο και κάτω από την παρεγκεφαλίδα λόγω των μεγάλων διαστάσεων της, προστατεύοντας τον υγιή εγκέφαλο.
Με την καθοδήγηση του Καθ. Βασιλείου Ζέρρη, MD, MPH, MSc, FAANS, Καθηγητή Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου A & M του Texas, ΗΠΑ και Board Certified από το American Board of Neurological Surgery, και τη συνεργασία των Steve Hwang, Καθηγητή Tufts, Gerhard Friehs, MD, MA, FACGS, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής στο Graz της Αυστρίας, Παναγιώτη Πριμικύρη, Νευροχειρουργό ΙΑΣΩ Παίδων καθώς και την αμέριστη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, υπό τη διεύθυνση του Χρύσανθου Αλεξόπουλου, η μετεγχειρητική πορεία του μωρού είναι απόλυτα ικανοποιητική.
Ο Καθηγητής Β. Ζέρρης και το τμήμα Νευροχειρουργικής του ΙΑΣΩ Παίδων αντιμετωπίζει πλείστες νευροχειρουργικές παθήσεις σε βρέφη και παιδιά συμπεριλαμβανομένου του υδροκέφαλου, όγκων του εγκεφάλου, αγγειακές δυσπλασίες, Moya Moya, κακώσεων κεφαλής, δυσπλασία Chiari, σπαστικότητα μετά από εγκεφαλική παράλυση και σκλύρηνση κατά πλάκας καθώς και όλων των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης συμπεριλαμβανομένων κακώσεων, σκολίωσης, σπονδυλολίσθησης, σηριγγομυελίας, όγκων, μυελομηνιγγοκήλης, σύνδρομο καθήλωσης νωτιαίου μυελού, λιπώματα του κώνου κ.τ.λ.
Το τμήμα Πλαστικής Επανορθωτικής και Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κρανιογναθοπροσωπικών παθήσεων. Εξειδικεύεται στην παρακολούθηση ή/και χειρουργική αντιμετώπιση όλων των δυσμορφιών του προσώπου, των γενετικών δυσμορφιών, καθώς επίσης και λειτουργικών ή αισθητικών προβλημάτων που εμφανίζονται καθ' όλη την παιδική ηλικία.
Συγκεκριμένα, θεραπεύονται περιστατικά με σχιστίες, συγγενείς γιγαντιαίους μελαγχρωματικούς σπίλους, κρανιοσυνοστέωση, υπερτελορισμό, βλεφαρόπτωση, κρανιοπροσωπικό τραυματισμό, κρανιοπροσωπικούς όγκους κ.ά. Επίσης, αντιμετωπίζονται προγραμματισμένα, αλλά και έκτακτα περιστατικά, όπως κατάγματα του κρανίου και του προσώπου.
Στην παραπάνω φωτό, από αριστερά είναι: οι κ.κ. Καλλιόπη Παπαδημητρίου, Υπεύθυνη Χειρουργείων, (μπροστά) Νικολέτα Αθανασοπούλου, Νοσηλεύτρια, Βασιλική Κολοκυθά, Νοσηλεύτρια, Rebecca Rosten, Νοσηλεύτρια, Steve Hwang, Καθηγητής Tufts, (πίσω) Gerhard Friehs, MD, MA, FACGS, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής στο Graz της Αυστρίας, (μπροστά) Απόστολος Αποσολίδης, Νοσηλευτής, (πίσω) Σπυρίδων Καραμπέκιος, Βοηθός Νοσηλευτή-Τραυματιοφορέας, (μπροστά) Σάββας Κακλής, Αναισθησιολόγος, Βασίλειος Ζέρρης, MD, MPH, MSc, FAANS, Υπεύθυνος Τμήματος Πλαστικής Επανορθωτικής και Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΙΑΣΩ Παίδων, (πίσω) Βαγγέλης Δημητρίου, Υπεύθυνος για τη διεγχειρητική νευροπαρακολούθηση, Αναστασία Τσαδήμα, Νοσηλεύτρια και Παναγιώτης Πριμικύρης, Νευροχειρουργός ΙΑΣΩ Παίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου