Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΚ ΝΗΛ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Ο Στέφαν Μακ Νιλ ξεκίνησε πεζοπορία 3.000 χιλιομέτρων από την πόλη Lidice της Τσεχίας μέχρι το Δίστομο και από εκεί στα μαρτυρικά χωριά της χώρας και της Κρήτης στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα κατά του φασισμού και τονίζοντας πως δεν θα σταματήσει, παρά μόνο όταν δοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, καθώς επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δικαιωθεί.

Μαρτυρικά χωριά του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου επισκέπτεται ο Γερμανός ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας και της Τσεχίας Στέφαν Μακ Νιλ, που πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας και συνομιλεί με κατοίκους των περιοχών για τις ναζιστικές θηριωδίες καταγράφοντας τις ιστορικές μαρτυρίες τους.

Τις εμπειρίες του, από το ταξίδι του μέχρι σήμερα, μετέφερε κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του δήμου Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ) Γιώργο Αεράκη. Κατά την επίσκεψη ο δήμαρχος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη συμβολική δράση του Γερμανού καθηγητή, και δήλωσε ότι «εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι παρ' ότι ο ίδιος ταλαιπωρείται από μια σοβαρή ασθένεια, συνεχίζει την πεζοπορία μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας από χώρα σε χώρα».

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/460858/germanos-kathigitis-protostatei-uper-tis-katavolis-ton-polemikon-apozimioseon-/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου