Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

H ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ –ΤΟ EURONEWS KΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΒΕΘ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΜΕ ΜΠΑΛΕΤΟ - ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΑ Ο ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΜΑΡΙΑΝΙ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΜΥΡΩΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

 Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΘΕΡΜΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ. 


Η παράσταση επαναλαμβάνεται  σήμερα 23, και στις 24, 25, 26 Ιανουαρίου.



Ο σκηνοθέτης Λορέντζο Μαριάνι εστίασε στον τρόπο σκέψης των δύο ηρώων –του στρατηγού Μάκβεθ και της Λαίδης Μάκβεθ-, δύο αδίστακτων χαρακτήρων, που μετέρχονται κάθε μέσο προκειμένου να αναρριχηθούν στον θρόνο της Σκωτίας- και  οπτικοποίησε την αντίδραση στο συναίσθημα του φόβου. Οι διεθνούς ακτινοβολίας  Έλληνες μονωδοί Δημήτρης Τηλιακός και Δήμητρα Θεοδοσίου απέδωσαν έξοχα τους  βασικούς ρόλους.
Δημήτρης Τηλιακός

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, επί των ημερών του Μύρωνα Μιχαηλίδη, έγινε συνώνυμο της καλής ενέργειας και της δημιουργίας της Ελλάδας, ανάμεσα σε παραφωνίες και έντονη κριτική για την πορεία της χώρας. Τώρα, η παραγωγή της για τον Μάκμπεθ του Βέρντι -που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή και συνεχίζεται ως τις 26 Ιανουαρίου-, κατόρθωσε να μπει στη λίστα με τα σημαντικότερα πολιτιστικά ραντεβού του κόσμου.

Τη λίστα κατήρτησε το Euronews και μάλιστα μέσα και από σχετικό video, που ταξιδεύει σε κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα στο Σίδνεϊ, την Φλωρεντία, το Ρότερνταμ, το Παρίσι και το Μιλάνο. Χάρη στην Εθνική Λυρική Σκηνή η Αθήνα μπήκε, επιτέλους, στον χάρτη των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων.

         ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου