Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΤΟ 2012


Η Νέα Διεύθυνση του σχολείου αναγνωρίζει την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Πύρρου Δήμα και τις προσπάθειες του, που συνέβαλαν πάρα πολύ στην ομαλή αυτή λειτουργία.


Σήμερα το 9χρονο, Ελληνικό σχολειό Όμηρος, είναι ένα στολίδι για τη Χιμάρα. Ανακαινισμένο, βαμμένο και ζωγραφισμένο, με ασφαλείς χώρους για τα παιδιά, εξωτερικά και εσωτερικά, με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η Νέα Διεύθυνση δήλωσε:
«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, η αλήθεια είναι, άλλα η κατάσταση και η λειτουργία του σχολείου, με την προσπάθεια όλων έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, παρόλο που έχουμε μόλις 3 μήνες που έχουμε αναλάβει την διεύθυνση. Εδώ, οφείλω να τονίσω και να αναγνωρίσω την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Πύρρου Δήμα και τις προσπάθειες του, που συνέβαλαν πάρα πολύ στην ομαλή αυτή λειτουργία. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε με κέφι, πείσμα και μεράκι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των μαθησιακών αναγκών των μαθητών μας, στη σωστή διαπαιδαγώγηση τους, στην εξέλιξη τους, με ιδιαίτερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που στοχεύουν σε μια ποιοτική αναβάθμιση με σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.Είμαστε πλήρεις από εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές και λειτουργούμε κανονικότατα όπως και τα σχολεία στην Ελλάδα.Με την μετακίνηση των μαθητών μας, υπάρχει ένα θέμα, γιατί το κονδύλι που αφορά τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου, δεν μας επιτρέπει, ούτε δικαιολογεί μετακίνηση μαθητών. Έτσι, λοιπόν, αναγκάζονται οι γονείς απ' το υστέρημα τους, να συνδράμουν, μισθώνοντας ένα λεωφορείο και αναλαμβάνοντας την ευθύνη της μετακίνησης των παιδιών τους. 
Παρ' όλα αυτά, όμως, όχι μόνο οι μαθητές μας δεν μειώθηκαν, όπως θέλουν να λένε μερικοί, απεναντίας έχουμε και νέες εγγραφές. Δυο παιδιά ήρθαν την τελευταία εβδομάδα, άλλα τρία, πριν δυο εβδομάδες και αναμένονται άλλα, όπως μας ειδοποίησαν. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί η δύναμη του μαθητικού πληθυσμού αυξάνεται σε 153 μαθητές.Επιτακτική ανάγκη, βέβαια, παραμένει το θέμα της στέγασης τόσων παιδιών, γιατί το κτίριο δεν επαρκεί και αιτηθήκαμε ήδη και αναμένουμε να μας παραχωρηθεί ο χώρος του παλιού σχολείου προς διαμόρφωση καινούργιου κτιρίου. Η αίτηση μας έχει ήδη εγκριθεί απ' το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χιμάρας. Σημειωτέον, ότι νοικιάζουμε αυτή τη στιγμή μια αίθουσα έκτος σχολικού χώρου και τα νήπια με τα προνήπια, στεγάζονται στην εκκλησιά. Ελπίζουμε, τέλος, ότι με την προσπάθεια όλων των φορέων, σύντομα θα υλοποιηθούν οι απαιτήσεις μας, για να συνεχιστεί το σημαντικό αυτό έργο της μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των αξιολάτρευτων μαθητών μας.
Από την Διεύθυνση του σχολείου ΟΜΗΡΟΣ, ΧΙΜΑΡΑΣ
Έφη Χουλιάρου»
ΠΗΓΗ: 
http://aftonomi.gr/
 — μαζί με ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου