Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΤΟ Νο 1 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ U16 ΣΤΟ ΤΕΝΝΙΣ Η 15χρονη ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Τα εκπληκτικά της αποτελέσματα στο φετινό tour της Tennis Europe, έφεραν και ένα μεγάλο νέο για την Ελένη Χριστοφή. Το όνομα της 15χρονης Ελληνίδας, φιγουράρει πλέον στην κορυφή της φετινής κατάταξης των κοριτσιών U16 της ETA, μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Pancevo της Σερβίας.
H Χριστοφή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια πριν λίγες στο Pecin Memorijal, τουρνουά της 2ης κατηγορίας της ΕΤΑ. Στον τελικό πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης, αφού έχασε μόλις δυο games από τη Σέρβα Tijana Spasojevic, της οποίας και επιβλήθηκε με 6-0, 6-2.
Νωρίτερα στη φετινή σεζόν, η ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια αγωνίστηκε μόλις σε δυο τουρνουά της ΕΤΑ, όμως δεν έχασε κανένα τελικό. Είχε κερδίσει ακόμα έναν τίτλο, στοTournoi 15/16 ans στο Chambon-sur-Lignon της Γαλλίας και αυτό το μήνα ήταν φιναλίστ στο Yason Cup, που φιλοξενήθηκε στο Novi Sad της Σερβίας.
Όλα αυτά έφεραν την Ελένη στην κορυφή της φετινής κατάταξης της Ευρώπης, όπου ξεχωρίζει και έχει ήδη σημαντική διαφορά από τις ανταγωνίστριές της. Η νεαρή Ελληνίδα έχει επίσης περάσει στο Νο20 της συνολικής κατάταξης των κοριτσιών και αν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα διεκδικήσει και εκεί ένα πολύ καλό πλασάρισμα στις ψηλότερες θέσεις.
ETA - Race to Masters rankings
Πηγή: http://tennisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου