Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΧΑΛΚΙΝΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική Χάντμπολ Γυναικών στο Διεθνές Τουρνουά «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» μετά από την επικράτησή της στον μικρό τελικό με 23-16 επί του Βελγίου.

Σωκράτης Βακάλης (προπονητής Ελλάδας): «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Βελγίου, ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Είναι χαρά μας να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Θέλω να αφιερώσω το χάλκινο μετάλλιο στον συνεργάτη μου Γιώργο Αντωνίου που έφυγε από την ζωή και μαζί ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Έπρεπε να δουλέψουμε στην ψυχολογία μας και την απογοήτευση από τον χαμένο ημιτελικό. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ο κύριος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Το διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε στο σκορ και να μην κινδυνέψουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου και τα κορίτσια. Παίξαμε πολύ όμορφα, μπορεί να αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά σίγουρα αντιπροσωπεύσαμε επάξια την χώρα. Παρουσιάσαμε μία Εθνική ομάδα με υψηλό φρόνιμα, μας ικανοποιεί η παρουσία μας στο τουρνουά. Αξίζει να προσεχτεί αυτή ομάδα και αυτές οι παίκτριες για το μέλλον του αθλήματος».
Μαρία Χατζηπαρασίδου (πολυτιμότερη αθλήτρια Εθνικής Γυναικών): «Είμαστε χαρούμενες για την 3η θέση. Υπάρχει απογοήτευση για τον χαμένο ημιτελικό, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριες μου για την ατομική διάκριση που είχα σήμερα, χωρίς αυτές δεν θα τα κατάφερνα. Δεν κάναμε κάτι το ιδιαίτερο για να παρουσιάσουμε αυτό το καλό πρόσωπο. Είμαστε πολύ δεμένες, δεν ρίξαμε καμία ευθύνη η μία στην άλλη και αυτό βγήκε στο γήπεδο σήμερα»
Λίντε Πανίς (Προπονήτρια Βελγίου): "Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Αξιζε να κερδίσει, αφού ήταν η καλύτερη σήμερα. Αισθανόμαστε λίγο απογοητευμένες, γιατί περιμέναμε κάτι παραπάνω. Τα κορίτσια ήταν λίγο κουρασμένα σήμερα και σίγουρα δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Οι παίκτριές μου κέρδισαν από τη συμμετοχή τους σε αυτό το τουρνουά, αλλά πρέπει να κρατήσουμε αυτήν την ομάδα, να δουλέψουμε και να πάρουμε μέρος και σε άλλα τουρνουά».
«Ο αρχικός μας στόχος ήταν να φτάσουμε στα ημιτελικά, αλλά από τη στιγμή που τον πετύχαμε θέλαμε και κάτι καλύτερο».
Κρίστιεν Λεονάερς (Πολυτιμότερη παίκτρια Βελγίου): «Η Ελλάδα ήταν καλύτερη σήμερα. Η άμυνά μας ήταν καλή, αλλά στην επίθεση χάσαμε μερικά εύκολα σουτ. Χαίρομαι που πήρα αυτό το βραβείο, αλλά είμαστε ομάδα και παλεύουμε όλοι μαζί. Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε και ψηλότερα από την τέταρτη θέση».
ΕΛΛΑΔΑ- ΒΕΛΓΙΟ 23-16 (14-7).
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 9, Χρυσή 3, Κοντοστεργίου 2, Ανδρίτσου, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου, Μανδά, Στουγιαννίδου 1, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου, Τσακάλου 2, Μασμανίδου 4, Λάμπρου, Κωστοπούλου 2, Παπαδοπούλου.
ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν, Κόουκε 1, Αντόνισε 1, Ρατς, Μέρτενς, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ. 4, Σμετ 3, Φαν Ντεν Αμπέιλε 2, Ντίλεμαν, Νέλισεν, Λιπς 3, Λεονάερς 2, Μένικεν, Μπόρχερς.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου