Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014" ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Για την 20ετή δράση του για την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύτηκε από την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συλβί Γκιόμ, με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2014. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, και το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτό το Βραβείο στον γιο μου Ανδρέα και στην ιδέα του, που μας κινητοποίησε και έσωσε δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Επίσης, στους εθελοντές μας, στους χορηγούς μας, στον κόσμο που μας υποστηρίζει μέχρι τώρα, στους εργαζόμενους μας, στα παιδιά μας που μεγαλώσαμε και στα παιδιά μας που μεγαλώνουμε. Σε όλη αυτή την μεγάλη οικογένεια που αποτελεί πρότυπο για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, ευχόμαστε να συνεχίσει με ποιότητα, αποτελεσματικότητα, πάθος, πραγματική αγάπη και νοιάξιμο για τα παιδιά».

O πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε θερμά και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Μιλτιάδη Κύρκο και Δημήτρη Παπαδημούλη για την πρόταση και στήριξη της υποψηφιότητας του οργανισμού για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2014.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Έλληνες Ευρωβουλευτές, τον πρόεδρο και μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ και να τους παρουσιάσει το εύρος των πανελλαδικών δράσεων του οργανισμού και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς του πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών.

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα και οι αυξανόμενες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα και η σημασία να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια όλων των οικογενειών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάθε χρόνο απονέμει το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θέλοντας να τιμήσει τις δραστηριότητες ή τις δράσεις πολιτών, ενώσεων ή οργανώσεων που καταδεικνύουν ξεχωριστή δέσμευση για την προώθηση της καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και της στενότερης προσέγγισης των λαών και συνειδητοποιώντας τη σπουδαιότητα των αξιών της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας για την προαγωγή της ειρήνης και της ευημερίας.
Το διαβάσαμε στο health.in.gr