Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΤΜΠΟΥΣ

Συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς οι Έλληνες.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που θα τον συνοδεύσει μέχρι και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μονπελιέ (13-19/4).
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Κότμπους, το μοναδικό αγωνιστικό τεστ των Ελλήνων πριν από το ταξίδι στη Γαλλία.
Ο Πετρούνιας παρουσίασε το καινούργιο πρόγραμμα του, το οποίο έχει συντελεστή δυσκολίας 6,80. Βαθμολογήθηκε με 15,550 από τους κριτές και έχασε την πρώτη θέση από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Αρτούρ Ζανέτι με 15,625. Τρίτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραήμ Κολάκ με 15,400 βαθμούς.
Ο Πετρούνιας είναι ένας από τους αθλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, "Υιοθετήστε έναν αθλητή". Τον πρωταθλητή της ενόργανης στηρίζει ο Stoiximan.gr.
Στον πρώτο τελικό της ημέρας ο Λευτέρης Κοσμίδης παρουσίασε στο έδαφος πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,60. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνίστηκε με δεμένο τον δεξιό αστράγαλο, δεν απέφυγε τα μικρά λάθη και κατετάγη πέμπτος με 14,250.
Στις γυναίκες η Βάλια Πλυτά ήταν έβδομη με 12,600 βαθμούς στο μονόζυγο και η Αργυρώ Αφράτη κατέλαβε την ίδια θέση με 13,625 βαθμούς στο άλμα. Η 17χρονη Αφράτη θα έχει μια ευκαιρία ακόμη να διακριθεί την Κυριακή (22/3) στον τελικό του εδάφους.
Πηγή: http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/Gymnastiki/argyros-o-petrounias-sto-kotmpoys.3370767.html