Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ 2η ΣΗΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΤΣΙΔΟΥ ΣΤΟ 7ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ILLIADIS CUP

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι γυναίκες ήταν αυτές που έβγαλαν ασπροπρόσωπο το ελληνικό τζούντο στο 7ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο «Iliadis Cup 2015» που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (ταεκβοντό).


Η Ελισάβετ Τελτσίδου, για δεύτερη σερί χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -63 κιλών, την ίδια στιγμή που η Μίκα Ρίκεν ήταν πέμπτη στα -63 κιλά και η Ινγκα Φαχιρίδου 7η στα -90 κιλά. Επίσης, στην 9η θέση των κατηγοριών τους βρέθηκαν οι Αντιγόνη Αλειφέρη (-70κ.), Ελένη Γαρυφαλλίδου (-63κ.), Κωνσταντίνα Θεοδώρου (-70κ.) και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (-90κ.). Στο Iliadis Cup συμμετείχαν 33 χώρες με συνολικά 339 τζουντόκα από τέσσερις ηπείρους.
Η Ελισάβετ Τελτσίδου, από τον πρώτο κιόλας αγώνα έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο και έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον τελικό της κατηγορίας νίκησε με εντυπωσιακό Ippon την Αντέλα Γιακούμπτσοβα από την Σλοβακία, ενώ στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Μαριάνα Μίλιτς από το Μαυροβούνιο.
«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που μπόρεσα να κατακτήσω αυτό το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας. Ήταν και μεγάλη η ευθύνη μου γιατί ήξερα ότι όλη η οικογένεια του τζούντο το περίμενε πώς και πώς. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις, με πείσμα και μεγάλη θέληση για την επίτευξη του στόχου μου. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ σκληρής δουλειάς και προπονήσεων που κάνω όλα τα τελευταία χρόνια. Μεγάλο μου πρότυπο παραμένει ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής μας Ηλίας Ηλιάδης-είναι εκπληκτικός. Με εμψύχωσε σήμερα και με συμβούλεψε πριν από τον τελικό. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με βοηθούν και είναι στο πλάϊ μου. Μεγάλος μου στόχος εκτός από το φετεινό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», τόνισε αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών. 
Από την πλευρά του, ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, εμφανίστηκε περήφανος για το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο της Τελτσίδου στο Iliadis Cup. «Ζήσαμε στιγμές χαράς στο καλύτερο χρονικά σημείο του liadis Cup. Κατακτήσαμε ένα χρυσό μετάλλιο από μια αθλήτρια σταθερή που και στην περσινή διοργάνωση είχε επίσης κατακτήσει μετάλλιο του ιδίου χρώματος-μπράβο της. Επόμενοι στόχοι της είναι το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου και εκεί περιμένουμε διακρίσεις. Και φυσικά μακρινός στόχος οι ολυμπιακοί αγώνες. 'Εχει πολλές δυνατότητες αλλά πρέπει να διορθώσει και κάποια πράγματα. Σε ό,τι αφορά τη φετεινή διοργάνωση, μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη από όλες τις προηγούμενες και με γέμισε με υπερηφάνεια και χαρά».
Την απονομή στη «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ηλικιακή κατηγορία U23 το 2014, έκαναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης μαζί με τον Ντούρου Γκόγκουα, προπονητή της Τελτσίδου στον σύλλογο των Αχαρνών.
Στην ίδια κατηγορία, η Μίκα Ρίκεν του ΑΟΝ Αργυρούπολης, έδειξε πείσμα και πάθος για το μετάλλιο, το οποίο όμως τελικά δεν μπόρεσε να το κατακτήσει μένοντας τελικά πέμπτη. Στον τελικό των ρεπεσάζ, η Ρίκεν γνώρισε την ήττα από την Ιμπαλ Σεμές από το Ισραήλ, ωστόσο άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον.
Ελληνική παρουσία, αλλά από μια τζουντόκα που αγωνίζεται για λογαριασμό της Σουηδίας, είχαμε στην κατηγορία των -70 κιλά. Η Κατερίνα Καλπακίδου κατέλαβε την τρίτη θέση επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ της Τεοντόρα Ένεβα από την Βουλγαρία.
Στο συνολικό πίνακα μεταλλίων, η πρωτιά κατέληξε για ακόμη μία χρονιά στην Γεωργία. Με τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια βρέθηκε στην κορυφή του σπουδαίου αυτού τουρνουά που φέρει την υπογραφή του δύο φορές Ολυμπιονίκη και κάτοχο έξι παγκοσμίων μεταλλίων, Ηλία Ηλιάδη. Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε η Τουρκία με 11 μετάλλια και συγκεκριμένα τρία χρυσά, τρία ασημένια και πέντε χάλκινα, ενώ ακολούθησε το Βέλγιο με τρία χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα. 
Να σημειωθεί ότι από αύριο, Δευτέρα 6 Απριλίου έως και τις 9 του μήνα, στους Άγιους Θεόδωρους Λουτρακίου, περισσότεροι από 210 τζουντόκα θα συμμετέχουν στο EJU Juniors Training Camp, παρουσία και του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλία Ηλιάδη.


Διάβασε περισσότερα στο: Χρυσή για δεύτερη σερί χρονιά η Ελισάβετ Τελτσίδου στο Iliadis Cup | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου