Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ANIMATION ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η ταινία “The Gullible Kiss of Mr Patokos” του Αλέξανδρου Αποστολάκη , απέσπασε τo χρυσό βραβείο animation στο 5ο Hong Kong International Mobile Film Awards (HKIMFA). Το animation πραγματεύεται το φαινόμενο του έρωτα σε υποκειμενικό επίπεδο. Η αυτοπροβολή είναι η βάση της ιστορίας, και μέσω αυτής ο χαρακτήρας βιώνει το φαινόμενο αυτό ξανά και ξανά μέσα σε ένα σπειροειδές ροής μοτίβο.
Στα συγκεκριμένα βραβεία συμμετέχουν δημιουργοί από 11 χώρες κάθε χρόνο και ο δημιουργός της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κάθε χώρας, ταξιδεύει μέχρι το Χονγκ Κονγκ,  όπου και διαγωνίζεται με τις νικητήριες συμμετοχές των άλλων χωρών. Το “ The Gullible Kiss of Mr Patokos ”, αποτέλεσε την ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ στη κατηγoρία animation και επιλέχθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του shoot_it (ελληνικό φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους) που αποτελεί την επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας στα διεθνή βραβεία Hong Kong International Mobile Film Awards (HKIMFA).
Το shoot_it είναι φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους (video), βασισμένος στη δημιουργική χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσο έκφρασης.
Διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά με επιτυχία προβάλλοντας τις καλύτερες συμμετοχές του στην κατηγορία video σε διεθνή κινηματογραφικά events, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τα Διεθνή βραβεία Κινητών για  ταινίες μικρού μήκους του Χονγκ Κονγκ, Βερολίνου, Πράγας, και Μονάχου. Παράλληλα φροντίζει να αναδεικνύει τις καλύτερες συμμετοχές στην κατηγορία φωτογραφίας, διοργανώνοντας εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και πολυχώρους όπως το Booze Cooperativa. Στο πλαίσιο των shoot_it awards βραβεύεται από την κριτική επιτροπή η καλύτερη φωτογραφία και το καλύτερη ταινία μικρού μήκους.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το shoot_it, συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία με νέες ιδέες και συνεργασίες προσκαλώντας το κοινό να εξερευνήσει τον κόσμο του κινητού με οδηγό τη φαντασία. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει workshops σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτά, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη του mobile shooting από έμπειρους εκπαιδευτές, που με απλό και κατανοητό τρόπο τους βοηθούν να βελτιώσουν τις φωτογραφίες και τα videos τους.
Φέτος το shoot_it είναι η πρώτη χρονιά που άνοιξε τον κύκλο των συμμετοχών στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους animation.
http://diavasinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου