Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ "Luizi Denza" ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

εξαιρετική επιτυχία για την Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών, μετά τη διάκριση  της Καρδίτσας, που της έδωσε το εισιτήριο για τη Νάπολη της Ιταλίας. Τα παιδιά της χορωδίας, τραγούδησαν στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών “Luizi Denza” στο Castellammare di Stabia, κοντά στην Πομπηΐα της Νάπολης και απέσπασαν το πρώτο βραβείο.
Η χορωδία του σχολείου προτάθηκε να εμφανισθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, κατόπιν της διάκρισης που πέτυχε στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στην Καρδίτσα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αποτελείται από 30 μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και η μουσική τους εξάσκηση γίνεται εκτός σχολικού ωραρίου.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Νέων που διεξήχθη μεταξύ 11-16 Μαΐου, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου, της Περιφέρειας Καμπανίας και της Περιφέρειας Δήζων Νεαπόλεως. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ερμήνευσαν τραγούδια Αναγέννησης, Α.Μότσαρτ, Μ.Θεοδωράκη, Μ.Χατζιδάκη, γνωστή επιτυχία των ΑΒΒΑ απο το μοντέρνο ρεπερτόριο καθώς και του Ναπολιτάνου συνθέτη Luizi Denza, το όνομα του οποίου φέρει ο διαγωνισμός.

Η χορωδία του σχολείου, υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του Νίκου Τσαμαΐδη, απέσπασε το 1ο βραβείο με βαθμολογία 97/100, πολύ περισσότερο όμως απέσπασε μοναδικές εμπειρίες χρήσιμες στο μέλλον και ανέδειξε ταυτόχρονα τη σημαντική συμβολή των Δημόσιων Εκπαιδευτηρίων στη μουσική παιδεία.
Τα παιδιά της χορωδίας, που έφεραν το βραβείο στον τόπο μας, είναι οι: ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΠΕΠΙΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΡΑΦΑΗΛΙΑ-ΞΕΦΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΤΣΙΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΚΟΥΡΟΥΚΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΜΠΙΝΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΦΡΟΣΥΝΗ-ΒΑΓΙΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΜΙΛΙΑΔΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΘΗΝΑ-ΣΦΑΤΣΙΚΑΣ-ΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΜΟΣΧΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΔΑΛΑΜΠΙΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΑΛΟΠΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ-ΤΟΥΜΠΕΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΚΟΛΥΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΜΠΙΜΠΛΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ-ΣΙΑΦΛΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΜΠΑΛΗ ΔΑΦΝΗ, ενώ όπως προαναφέραμε δάκαλος μουσικής είναι ο κ. Νίκος Τσαμαίδης.
Οι συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, ευχαριστούν και δημόσια τους χορηγούς της προσπάθειας, η οικονομική στήριξη των οποίων έδωσε την ευκαιρία να προβληθεί ο πολιτισμός, ο τόπος και η χώρα στο εξωτερικό.
http://halkidikivoice.gr/index.php/news/localnews/546-1o-gymnasio-prwtia-sthn-napoli