Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

ΙΡΑΝ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ.

Ενας Ιρανός που είχε καταδικαστεί σε θάνατο γλίτωσε τον απαγχονισμό την τελευταία στιγμή αφού τον συγχώρεσε για το έγκλημά του η μητέρα του θύματος, έπειτα από μια σπάνια εκστρατεία κινητοποίησης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει τη Μ. Πέμπτη η εφημερίδα Shargh.
Το 2007 στη διάρκεια ενός καυγά ο Μπαλάλ, που τότε ήταν 19 ετών, χτύπησε θανάσιμα με ένα μαχαίρι στο λαιμό έναν άλλο νεαρό, τον Αμπντολάχ Χοσεϊνζαντέχ. Αναμενόταν να εκτελεστεί δημόσια την Τρίτη το πρωί στην πόλη Νοσάχρ, στο βόρειο Ιράν.

Όμως η μητέρα του θύματος, η Σαμερέχ Αλινετζάντ, συγχώρεσε τον Μπαλάλ την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μητέρα του θύματος απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκτέλεση λέγοντας ότι είναι «δύσκολο να έχεις ένα σπίτι άδειο» από παιδιά, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε χάσει ακόμη έναν γιο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 

Στη συνέχεια χαστούκισε τον καταδικασμένο, ο οποίος στεκόταν στο ικρίωμα και μαζί με τον σύζυγό της, τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Αμπντολγανί Χοσεϊνζαντέχ, του έβγαλαν την αγχόνη από τον λαιμό.

«Ο δολοφόνος έκλαιγε, είπε η μητέρα στην εφημερίδα. Ζήτησε συγγνώμη. Τον χαστούκισα και αυτό με ηρέμησε. Του είπα «σε τιμωρώ για τη δυστυχία που μου προκάλεσες». Το πλήθος χειροκρότησε, κάποιοι έκλαιγαν».

«Είμαι πιστή. Την προηγουμένη είχα δει στο όνειρό μου τον γιο μου. «Είμαι καλά εδώ που βρίσκονται και είμαι ήρεμος», μου είπε. (…) Όλος ο κόσμος, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, με πίεζαν για να δώσω συγχώρεση (στον δολοφόνο)», συνέχισε η Σαμερέχ Αλινετζάντ.

Πηγή: tanea.gr