Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

2 ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Εξαιρετικές εμφανίσεις και επιδόσεις από τους πρωταθλητές μας που κατέκτησαν 2 αργυρά μετάλλια.

 μετάλλια ήρθαν δυο δυο στην Πράγα! Σχεδόν ταυτόχρονα εξελίχθηκε η "μάχη" για τα μετάλλια στο ύψος των ανδρών και στο επί κοντώ των γυναικών. Σχεδόν μαζί εξασφάλισαν το μετάλλιο ο Αντώνης Μάστορας και η Κατερίνα Στεφανίδη.
Ο Μάστορας κρέμασε στο στήθος του το αργυρό μετάλλιο στο ύψος, το 26ο στην ιστορία της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για να ακολουθήσει το 27ο και αυτό αργυρό από τη Στεφανίδη.
Η "αργυρή" πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο ξεπέρασε τα 4,75μ, δίνοντας μεγάλη "μάχη" με τη Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα, η οποία της είχε αρπάξει το χρυσό μετάλλιο στη Ζυρίχη το καλοκαίρι του 2014.
Η Ρωσίδα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για το χρυσό όταν πέρασε τα 4,80μ. με την πρώτη, ύψος που της έδωσε το χρυσό. Η Στεφανίδη άφησε το ύψος μετά από υπόδειξη του προπονητή της και "χρυσού" Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ, του Αμερικανού Νικ Χάισονγκ που τη συνόδευσε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Ανέβηκε στα 4,85μ. για να πάρει το χρυσό, να βελτιώσει το ατομικό και το πανελλήνιο ρεκόρ.
Η 25χρονη που σπουδάζει και προπονείται στην Αριζόνα δεν τα κατάφερε και φεύγει ξανά από μια μεγάλη διοργάνωση με ένα μετάλλιο. Είχε ξεκινήσει στον τελικό από το 4,40μ. για να περάσει το 4,60 με τη δεύτερη, το 4,70 με την πρώτη και το 4,75 με τη δεύτερη.
Σε ένα σπουδαίο τελικό με επτά μόλις συμμετοχές η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκτσον πλαισίωσε τη Σιντόροβα και τη Στεφανίδη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με εθνικό ρεκόρ στα 4,70μ.

Το καλύτερο απόγευμα στην καριέρα του Μάστορα
Στο Γκέτεμποργκ το 2013 έχασε το μετάλλιο. Δύο χρόνια μετά ο Αντώνης Μάστορας είναι ακόμα καλύτερος και ανέβηκε στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ύψος. Ο 24χρονος που προπονείται από τον Γιώργο Πομάσκι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με άλμα στα 2,31μ. στην Πράγα.
Ο Μάστορας που συνθέτει με τον Κώστα Μπανιώτη ένα σπουδαίο δίδυμο στο ύψος, εξασφάλισε το μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 2,30μ. Φέτος προσπάθησε σε πολλούς αγώνες να "σπάσει" το φράγμα των 2,30μ. και τα κατάφερε στον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του. Μέχρι τον επόμενο.
Ο Μάστορας, πρώην "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους, δοκίμασε να κάνει διπλό ατομικό ρεκόρ στα 2,34μ, είχε όμως τρεις άκυρες προσπάθειες. Μοιράζεται το αργυρό μετάλλιο με τον Ιταλό Σιλβάνο Κεζάνι επίσης με 2,34μ. Πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Ρώσος Ντανίιλ Τσιπλάκοβ με 2,31μ. Ο Ρώσος πέρασε με την πρώτη το συγκεκριμένο ύψος εν αντιθέσει με τον Μάστορα και τον Κεζάνι που χρειάστηκαν δύο προσπάθειες.
Ο αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ξεκίνησε τα άλματα του από το 2,19μ, ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, για να ακολουθήσουν το 2,24μ με την τρίτη και το 2,28 με την τρίτη.
Το διαβάσαμε στο: http://www.sport24.gr/Sports/Stivos/petaksan-sta-metallia-stefanidh-kai-mastoras.3345825.html