Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΚΥΛΟΣ-ΗΡΩΑΣ ΕΣΩΣΕ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΥΠΟΝΟΜΟ 10 ΜΕΤΡΩΝ

Ο μικρός Κόλιν Μπέιλι, πετούσε το χαρταετό του στο Χέριμαν της Γιούτα, νότια του Σολτ Λέικ Σίτυ, όταν σκόνταψε και έπεσε σε μέσα σε ανοιχτό φρεάτιο, σε βάθος δέκα μέτρων.
Αρχικά ο 6χρονος έχασε τις αισθήσεις του. Όταν, στη συνέχεια, τις ανέκτησε, φώναζε ασταμάτητα για βοήθεια χωρίς ωστόσο να γίνει αντιληπτός.
Από τη στιγμή που δεν επέστρεψε σπίτι, η μητέρα του Κόλιν, ειδοποίησε την αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Αμέσως οργανώθηκε ομάδα έρευνας της οποίας μέλος αποτέλεσε και ο Κόπερ, ένας σκύλος της αστυνομίας. Το απίστευτο σκυλί κατάφερε να εντοπίσει τη μυρωδιά του μικρού Κόλιν σε μόλις 20 λεπτά. Ένας αστυνομικός κατέβηκε στην τρύπα και ανέσυρε το τραυματισμένο παιδί που έδειχνε εμφανώς ανακουφισμένο.

Την επόμενη μέρα ο Κόλιν συναντήθηκε με το σκύλο που του έσωσε τη ζωή και του προσέφερε μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα γεμάτη με λιχουδιές, σαν ένα ελάχιστο ευχαριστώ. «Μου έσωσε τη ζωή. Φοβήθηκα πραγματικά. Νόμιζα ότι θα χάσω τα Χριστούγεννα» είπε στην τοπική τηλεόραση ο 6χρονος.

Ο Κόπερ έχει εντοπίσει 81 υπόπτους και εξαφανισμένους, κατά το διάστημα που «εργάζεται» στο τμήμα ενώ ο χειριστής του δήλωσε πως «γι' αυτόν είναι απλά ένα παιχνίδι σαν το κρυφτό. Είναι μια όμορφη αλλαγή το να βοηθάς μια οικογένεια, από το να βρίσκεις κακούς» αποκάλυψε ο αρχιφύλακας Σέιν Μάθεσον.

Πηγή: protothema.gr